İznik Gölü’de Kamp

0
1150

19.10.2007 Cuma günü Bursa’da iki toplantım var. Hava güzel. Dedimki mo torumla gideyim. Öylede yaptım. Feribotla geçtiğim Yalova’dan Bursa’ya giderek iki toplantımı yaptıktan sonra amacım İznik gölü kıyısında yalnız kamp yapmaktı. Ama motorcu arkadaşlarımızın planı değişince İstanbul’a dönmeye karar verdim.

Cumartesi günü sevgili arkadaşım Ercan, ben ve Biblo saat 12:00 civarında İznik gölüne gitmek üzere yola koyulduk. Normalde motorlarımızla giderdik ama yağmur risk olunca arabayla gitmeyi tercih ettik.

Diğer arkadaşlarla buluşma saatimiz saatimiz saat 18:00 civarında olacaktı. Bu yüzden amacımız Ercan’la erken giderek hem sohbet etmek, hem ateşte sucuk yapmak hemde göl kıyısında balık tutmaktı. Ama her yerde olduğu gibi İznik gölü’de çekilmiş, kıyıları epey sığ kaldığı için balık tutmak zorlaşmıştı. Maalesef balık konusunda elimiz boş döndük.

Ercan balık tutma denemesi yaparken Biblo izliyor

Sonra buluşma noktasına gidiyor, Ercan’la kamp ocağımızda kahvemizi yudumluyoruz. Sevgili arkadaşım Ercan beni karelemeyi unutmuyor.

Saat 18:00 civarı söz verildiği gibi diğer arkadaşlarımızda geliyorlar. Biblo masanın üstünde herkese merhaba diyor…

Akşam restaurant’ta koyulaşan muhabbet’le birlikte Biblo sıkıyor ve Tolga’nın kucağında uykuya dalıyor. Hemşerim Selçuk abisi de Biblo’yu seviyor.
Daha sonra kamp alanına dönüyor ve geleneksel ateşimizi yakıyoruz.

Taylan Biblo’yu çok seviyor. Biblo’da Taylan’ı.. Biz ona taytay diyoruz.. Biblo Taylan’nın kucağında ateşin sıcaklığı ile ısınıyor. Gece Ercan, ben, Recep, Taylan ile uzun sohbete dalıyoruz. Gece saat 03:00 gibi yağmur başlayınca çadırlarımıza geçiyoruz.

Gece boyunca yağmur yağdı. Biblo ile çadırımızda birbirimize sokularak uyuduk. Sabah kalktığımızda halen yağmur devam ediyordu. Ama geceleyin yağmur damlalarının çadırımızda yaptığı güzel ahenkli sesi unutmayacağım.

Sabah olduğunda herkes çadırını toplayıp yola çıktık. Güzel ve paylaşımlı bir geziyi burada sona erdirdik.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here