Serin akvaryumda yüzmek

0
2270

Ben Biblo..Murat ve Nuray günlüğümüzü tutmayınca bu işe ben el attım. Bu yazıları okuyunca benim bir yazar ve okur olduğumu anlar ve kalplerine iner sanırım. Murat ve Nuray bu sene neredeyse durmadan Atlas Dergisi yazar ve fotoğraf sanatçısı Ali Ethem’in Atlas Dergisinde yayınladığı Kadın Azmak dergisinden söz ettiler. Ha burada Ali Ethem ve evini iyi bilirim ve acayip severim. Akşamları bol mumlu evinde ısmarlanan Sampi pideler unutamam. Mum ışığında pide…Neyse konumuza dönersek Kadın Azmak deresinde Nuray ve Murat yüzmek için can atıyorlar. Deniz olsa ben yanaşmam ama dere olduğu için merak etmiyor değilim.

Neyse bizim baişko ve annenin iyi tercihyaptıklarını her şekilde anlıyorum.. Serin diyorlar dere diyorlar zaten bunlar bana yeter. Kadın Azmak’ı Murat öyle anlatıyorki ben size özet geçeyim.. Onun anlattığı gibi anlatsam bütün yazı Kadın Azmak olur.Çok merak ediyorsanız Google’da arayın. Gerçi ilk sırada bizim sitemiz gelip kaos’a girebilirsiniz.. Siz ikinci sıradaki siteye tıklayın.

Kadın Azmak Gökova körfezinde yer alıyor. Burasını çok iyi biliyorum.Bodrum’un rüzgarını tanımıyan mı var. O güzel rutubetsiz havası tam bana göre. Hani o yaz bunaltıcı sıcakları var ya burada sıcağı var bunaltıcılığı yok.

Kadın azmak Akkaya’da:

Şimdi Murat’ın o kadar laf kalabalığı arasında ve arkadaşlarından edindiği bilgiyi özetleyeyim. Kadın Azmak deresi yaklaşık 2 km uzunluğunda. Tekne ile gidilen mesafesi 900 metre. Suyun derinliği ise 20 cm ile 10 metre arasında değişiyor.Suyun sıcaklığı ise yaz kış 15 dereceymiş.. İnanın bence daha soğuk…

Uzun bir araç yolculuğundan sonra konaklayacağımız bu geçici eve varıyoruz. Akşam sağlam bir uyku çekiyoruz. İlk kalkan her zamanki gibi benim. Yatakta Murat’ın tarafına gidip bir havlayınca Murat kalkar gibi oluyor ama Nuray uyanıyor. Biraz daha havlayıp hırlayınca ikisi de hazır olda ayağa dikiliyorlar. Çünkü bu geçiçi evde mahçup olmak istemiyorlar.

Nuray ile Murat bildiğiniz gibi değil. Öyle heyecanlılarki kahvaltı yapıp deri kenarına koşuyoruz. Dere kenarında dururken serinliği hissetmek mümkün. Derenin nasıl olduğunu anlamak için önce Murat’ı yolluyoruz. Çıkan seslerden derenin çok da sıcak olmadığını anlıyorum. Bir kaç adım geri adım atıp ben almayayım hareketi yapıyorum. Arkasında Nuray dereye girince çığlıklar başka bir yükseliyor.Artık 100 metre çevremiz hiç bir yabani canlı kalmamasını garantiliyoruz.

Şimdiki planları derenin en girilebilir yerinde girip en aşağıdan çıkacaklar. Uzun sürecek bu sürece dayanmaları için dalış kıyafetlerini, maskelerini, bıcaklarını, eldivenlerini hazırlıyorlar.

Kadın Azmak öyle zenginki.. Bitkileri, barındırdığı yılanlar, yılan balıkları, levrek ve kefallar ile yeterince zengin. Göremesek de su samuru’un olduğunu biliyoruz. Bir görsem havlayacağım.İşte Kadın Azmak fotoğrafları:

Kadın Azmak

 

 

Kadın Azmak

Kadın Azmak

Kadın Azmak

Kadın Azmak

 

Kadın Azmak

Kadın Azmak

Kadın Azmak

 

Kadın Azmak

 

Kadın Azmak

 

Kadın Azmak kıyısı hep serin. Yazın en yüksek sıcaklığında bile dere kenarı serin. Akşamları gerçekten serin oluyor. Çoğu zaman Nuray üzerinde hırka almak zorunda kaldı. Üşümze Murat bile serinledi. .

 

Ben ise serin dere kenarında oldukça mutluyum. Bunaltıcı sıcaklık ve nem burada yok.Dere öyle serinki çevreside aynı şekilde serin.

 

Sıcaklığın etkisinden kurtulmak için Nuray zaman zaman doğrudan wetusit giymeden suya atladı:

Bizim cengaver Murat bu sıcakda ne içiyor biliyor musunuz? Tahmin edin..Sıcak nescafe içiyor..

 

 

 

Kahvaltı mekanları öyle güzelki.Bana verdiklerini bile sayamıyorum. Cimri Murat çok beğendi buraları çünkü bu enfes kahvaltı kişi başına 12 TL sadece…

 

Dereyi sık sık gezi tekneleri ziyaret ediyor.. Neyseki bu tekneler kontrol altına alınıyormuş.. Elektrik motorlu ve belirli saatlerde tekne gezisi düzenlenecekmiş. Bu güzelliğin korunması açışından büyük önem taşıyor.

Kadın azmak kıyısında bulunan pek çok restaurant bulunmakta. Sabah kahvaltısı oldukça zengin olan bu restarurantlarda serpe kahvaltı sunuluyor. Yani masaya belirldiğiniz kişi adetinde kahvaltı ile donatılıyor. Kahvaltılar son derece ekonomik ve lezzetler ise oldukça güzel. Kadın azmak’ın serin ve hızla akan berrak suyunun kenarında kahvaltı yapmak son derece keyifli. Limana yakın bulunan Kordon Restaurant’ı özellikle tavsiye ederiz. Beni burada çok güzel ağırladılar.

Kadın Azmak için söylenecek her söz az. Gidip görün ama çevreyi kirletmeyin. Araçlarınızın dışından attığınız her çöp, içtiğiniz sigaranın her izmariti burayı kirletiyor bunu unutmayın.

 

Dere’nin berraklığı ve zenginliği dışarıdan da kolaylıkla görülüyor.

 

 

Bol bol yemeklerini afiyete yediğimiz restaurant ViraVira:

 

 

 

 

 

Kaldığımız güzel apart olan geçiçi evimizin adı “Yeşil Apart”

Son olarakda bu yaz sıcağında bu kadar serin bir yer bulunduğumuz için mutlu ben:

 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here