Dağpazarı ve Sertavul Geçidi

0
2614

Mut’tan ayrılıp Karaman doğru yol alacağız. Karaman’a varmadan görmek istediğimiz yerler var. Dağpazarına giderek köy yollarından Karaman’a gitmek eğer olmadıysa Alahan Manastırına uğramak ve Sertavul geçidinde ünlü et yemeklerinden yemek istiyoruz.

Mağara araştırmasını tamamlamak ve yola çıkmamız öğleni bulunuyor. Dağpazarı yoluna saparak GPS’den yol bulmaya çalışıyoruz. Yol bir harika. Torosların eteklerinde arazinin güzelliği hepimizi etkiliyor.

Çevreyi seyrederken Dağpazarına  nasıl vardığımızı anlamıyoruz. Kahvede köy halkına sorduğumuzda daha ilerideki yolların aracımızla geçmemizin riskli olduğu konusunda uyarı aldıktan sonra daha ileri gitmeme kararı alıyoruz. Dağ Pazarı Kilise’sine uğramadan geri dönmüyoruz.

Geri dönüş yolunda Sertavul geçidinden önce Alahan Manastırı’na uğruyoruz. Motifleri hayli ilgimizi çekiyor. Alahan Manastırı hakkında bilgimiz yok. Bu yüzden kapıdaki tanıtım yazısından okuyoruz. Manastır girişinde bir denetim yok.  Yani giriş ücretsiz.

 

Balık motifleri ilgimizi çekiyor. Sonradan yaptığım araştırmalar balık motiflerine ait çok bilgi bulamıyorum ama üçlü balık motifinin bir benzeri olmadığını öğreniyorum.

Alahan manastırınıdan Sertwavul Geçidine giderek bu yaylanın ünlü etini  afiyetle yiyiyoruz ve Karaman’a doğru yolumuza devam ediyoruz.

 

 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here