Sisli Mağara Yolu

0
1332

Yalova İstanbul’a yakın olması ve doğal zenginlikleri ile uğrak yerlerimizden biri olmuştur. Yalova civarındaki yayla, göl ve şelaler gibi pek çok önemli doğal güzellikler bulunmakta. Özellikle Erikli Yaylası ve şelaleri favori yerlerimizden.

Geçen sene Yalova Valiliği tarafından desteklenen Yeşil Mavi yol projesinin belirttiği Güney Köy levhalardan birine sapmıştık. Bu yoldan Kapılı Çınar’a giden yol üstünde mağara levhalarını görmüştük.  Havanın kararmasına yakın olduğundan levhaları izlememiş Kurtköy’e doğru yol almıştık. Sonrasında Kurtköy’de Kaltur Butik otelinde çayımızı yudumlardan bu bölgede birden fazla mağara hakkında ön bilgi almıştık. Döndüğümüzde mağara veritabanına baktığımız Yalova’da çizimi bulunan her hangibir harita olmadığını gördük. Bu yüzden de bu mağaraları keşfetmek için notumuzu aldık.

Havaların ısınmasıyla mağara keşif gezilerine de başladık.  Cumartesi günü Ali Yamaç ve Çağan’nın katılımıyla bu mağaraları keşfetmeye karar verdik. Mağara levhalarını bulmak çok zor olmadı. Ancak yağışlar yüzünden çamurlanan yolda araçla gitme girişimimiz başarısızlıkla sonuçlanınca yaya olarak yolumuza devam ettik.

Yukarı çıktıkça artan sis ve yağmur sonucunda mağara arayışımızı sonuçlandıramadık. Islak, hoş sohbet gezi yaptık. En azından bir sonraki keşifde hangi yola sapmayacağımızı artık biliyorduk. Bu gezimizden kareler.

Bu kadar yorgunluğun arkasından Orhangazi’ye gidip Köfteci Yusuf’da karnımızı doyurduk. Sonrasında ise Feribotla istanbul’a geri döndük.

 

 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here