Kaplumbağalarla Serinliyoruz

0
1497

istanbul’dayız.. İşimiz var ve Hava çok sıcak. Serinlemek istiyoruz. Bu yüzden riva  nehri kıyısında sakin bildiğimiz bir yere gidiyoruz. Beykoz’un köyleri civarındayız..Hüseyinli köyü’ünden geçip Cumhuriyet Köyü’nü sapağından Bozhane’ye giderken solda Ali Baba ve Güzel Vadi favori yerlerimizden. Yemekleri klasik.. Porsiyonlarını yıllarca zengileştirmediler.. Güzel vadi’nin çayı fena değil. Uçan ördekleri süper. Bir de şu ünlü şarkıcı Tarkan’nın evinin tam karşısında…Ali Baba ise yine bir aile işletmesi..Bahçenin hemen ilerisinde bulunan Riva nehrindeki su kaplumbağalar’ı muhteşem. Şile yolundan ileri gidip Ömerli’yi geçtikten sonra yokuş aşağı düzlüğü varınca ilk Beykoz levhasını izleyin. İlk olarak Sıraevler köyü gelecektir. Bu yolda pek çok mekan bulunmakta.

Bu bölgeyi zamanında çok sık ziyaret ederdik. Toprak yolları, meraları, verici noktalarının bazılarını biliyoruz. Evimize 15 dakika uzaklıkta olan bu bölgeyi de sıklıkla ziyaret ediyoruz. Ancak şu yemek porsiyonları güzelleştiremedik. Şöyle 2 lira ekleyip daha zengin yapsalar daha çok ilgi çekecekler. Millet özellikle yemeğe gelecek..Ancak sezonluk çalışan yerlerde bu genel bir sorun.

Serinliyelim derken kendimizi Ali Baba’nın yerine atıyoruz. Cumartesi sabah erken saatte in cin top oynuyor. Aslında bizde bunu istiyoruz. normalde pazar günleri burası oldukça kalabalık olabiliyor.

Güzel bir kahvaltı yapıyoruz. Maalesef kahvaltı olayı bu bölgede çok güçlü değil. En azında Çekmeköy’deki Aktaş’ı örnekleyebilirler. Hem ekonomik hem de zengin. bu bölgedeki herkesin gidip Aktaş’da bir kere kahvaltı yapmasını tavsiye etmek lazım..

İşte bu ufak gezimizden kareler.

 

 

 

 

 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here