Taşdelen Ormanı

0
2187

Doğaya kaçış için kimi zaman çok da uzaklara gitmeye gerek yok.  İstanbul kendi içinde ormanları barındırsa da uzaklaşmadıkça kendimi tam olarak doğa içinde sayamıyorum. Bunun bir kaç sebebi var. Hava halen İstanbul havası. Gürültüden uzaklaşmak çok da kolay değil. İnsan yoğunluğu halen devam ediyor.

Evimiz Taşdelen’de. Hemen yanıbaşımız Taşdelen ormanları. Bu ormanlar Beykoz ‘a doğru ilerliyor ve Polonezköy’e kadar uzanıyor. Kayın ve meşe ormanlı bu alanda biraz yoldan ayrılıp yangın yollarında gezmek ise oldukça keyifli oluyor. Bu bölgeyi Biblo ile beraber neredeyse karış karış gezdik. Harika yerler vardır. Kışın ve yazın farklı güzellikler sergilesede insanın kirli izlerini zaman zaman görmek bizleri buralardan uzaklaştırdı. Yine de kimi zaman buraları ziyaret ediyoruz.

İşte hemen evimizin yanıbaşındaki Taşdelen ormanından kareler. Taşdelen ormanında devam edilirse Polonezköy yoluna çıkılır. Bu yollara zaman zaman yürüyerek zaman zaman motosikletle defalarca gelmiştik. Her mevsimde ayrı güzelliğe sahiptir. Bu şekilde daha fazla kirlenmemesini diliyoruz.

 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here