Bulutlara değdik

0
719

Yine sıcaklardan kaçış devam ediyor. Bu seferde yakınımızda olan Soğucak yaylasına gitmeye karar verdik. Hemen Sapanca’da olan bu yayla Sapanca merkezden 13 Km uzaklıkta ve 1200 metre yükseklikte. Yayla oldukça geniş. Yaylaya çıkan yol ise oldukça bozuk. Zaman zaman motorla çıkışta zorlandığım yerler olmadı değil.

Bu gezimizde çoçukluk arkadaşlarım Bülent ve Deniz’le birlikte beraberdik. O gün genel olarak serindi. Ama Soğucak yaylası daha bir serin….İşin sonunda üşüdük, yorulduk ama oldukça keyifliydi. Bu gezimizde Bülent’de bizlere planör nasıl uçuruluyor onu gösterdi.

Çıkış yolu: 13 Km boyunca yolun en iyi yeri bu şekilde..

Biblo yaylaya kadar Deniz’le beraber seyahat etti…

Ve Soğucak yaylasına geldik
Bülent, Deniz’e bir görev vererek 🙂 keşfe gönderiyor.. Amaç planör’ün uçabileceği düzgün bir alan bulmak.
Bulutlar zaman zaman aşağı kadar iniyor.

Ateşimizi yakıp, sucuklarımızı yiyoruz. Hepimiz çok açıkmışız.


Bir ara sürünün tam ortasında kaldık. Çoban amca ile kısa bir muhabbetten sonra uçak uçurmaya devam ediyoruz. Uzaktaki çoban köpeğine önlem olarak Biblo kucağımda duruyor.
Deniz planör’ü geriyor. Planör’ün havalanması şu şekilde. 130 metrelik bir misine ve bu misinenin toprağa sabitlendiği yerde 10 metrelik bir lastik var. Bunu iyice gerip planörü fırlatıyorsunuz ve planör havalanıyor. Planör sıcak hava akımları sayesinde yukarıda kalıyor. Tabi bu işin ustası Bülent’in kanatları kumanda etmesi sayesinde.

Sonra Deniz’le yürürken dağ çileklerini keşfediyor ve dağ çileklerinden yiyoruz. Enfes kokulu bu çilekleri de fotoğraflamadan yapamıyorum.


CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here